Muffins med hallon och vit choklad


Förmodligen världens bästa muffins

I USA är recepten på muffins noggrant skyddade familjehemligheter. Här ska vi dela med oss av en av våra favoriter. Några sekunder i blendern, några minuter i ugnen… Mums!

Muffins

Räcker till 6 personer


60g vit choklad, delad i bitar
150g vetemjöl
1 tsk bakpulver
50g strösocker
1 stort ägg
1 dl mjölk
1 näve hallon
18 hela hallon till garnering

Så här gör du…


Värm ugnen till 200◦C. Placera 6 muffinsformar på en plåt. Lägg chokladen i blendern och pulsera på låg effekt tills den är hackad. Häll den i en skål och blanda med mjöl bakpulver och salt. Lägg ägg och mjölk i kannan och mixa på hög effekt i 5 sek. Häll i mjölblandningen och pulsera 3-4 gånger. Skaka ner det som fastnar på kanterna. Häll upp i muffinsformarna så att de är ¾ fulla. Tryck i 3 hallon i varje form och grädda i 15 minuter. Låt svalna något och pudra sedan med florsocker.