Thai-currypasta


För en äkta smak av Sydostasien

Återskapa de autentiska smakerna från Bangkoks gatumarknader på bara några sekunder. Använd denna genialiska currypasta till kyckling, nötkött, fläskkött, räkor och grönsaker och tillaga till perfektion. Anpassa mängden chili efter önskad smak.

01_21_15_Oster_Day_3_Andy19207-970

5g korianderfrön
5g kumminfrön
3g svartpepparkorn
4 medelstora gröna chilifrukter, ta bort fröna och dela dem på mitten
2 schalottenlökar, skala och dela på mitten
5cm lång bit färsk ingefära, skalad och skivad
3 vitlöksklyftor, skalade
1 liten näve färsk koriander
40g citrongräspasta
2 limefrukter, rivet skal och saft
20ml thailändsk fisksås
3 msk olivolja

Så här gör du…


Häll först frön och pepparkorn i mixbägaren och mixa tills de har krossats till ett fint pulver och tillsätt därefter övriga ingredienser och mixa tills allt är en fin massa. Smörj in kött, skaldjur eller grönsaker med massan och låt den marinera i ungefär 30 minuter innan du wokar, grillar, kokar eller ugnsbakar rätten, beroende på vilken typ av curry du föredrar.

Denna currypasta håller sig i kylen i X-X dagar om den förvaras i en burk med skruvlock.